Amsterdam – Twee aanhoudingen en scooter aangetroffen na gewapende overval brillenwinkel Amsterdam-Zuid

Amsterdam, 30 juli 2024 – Vanmorgen omstreeks 10:15 uur vond er een gewapende overval plaats op een brillenwinkel aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid. Of er bij de overval buit is gemaakt, is nog onbekend. Op de grond van de zaak liggen meerdere dure brillen.

Na de overval zijn de twee overvallers gevlucht op een scooter zo verteld een woordvoerder van de politie.

De politie heeft op de Roompotstraat een scooter in beslag genomen, maar of dit de vluchtscooter is van de overval kon de politievoorlichter vooralsnog niet vertellen.

De politie doet uitgebreid onderzoek. De brillenwinkel is op dit moment gesloten.

UPDATE:
Een woordvoerder van de politie Amsterdam heeft zojuist laten weten aan VLN Nieuws dat de scooter die op de Roompotstraat in Amsterdam werd aangetroffen, inderdaad de vluchtscooter was van de twee verdachten van de gewapende overval op een brillenwinkel.

De politie heeft de twee in de omgeving aangehouden. Het is nog onduidelijk of de verdachten buit gemaakt hebben, wel is duidelijk dat de verdachten een bijl als wapen hebben gebruikt. De scooter kregen politie agenten in de omgeving snel in het zicht ”agenten herkende de scooter van de overval, het signalement was vanaf het begin goed duidelijk ”

Fotograaf: VLN Nieuws – Laurens Niezen

Geef hier een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.