Uitgeest – Voormalige school verwoest na zeer grote brand “We waren hier al bang voor”

Uitgeest, 23 sept 2024 – Na de zeer grote brand gisteravond en vannacht is er weinig over gebleven van het voormalige schoolgebouw en kinderdagverblijf. Volgens buurtbewoners was de brandweer vanmorgen tot 05:00 aan het blussen geweest, uiteindelijk is het pand vannacht met behulp van een kraan gesloopt.

Deze ochtend komen veel mensen even kijken naar de brokstukken die nog over zijn van het gebouw. Het gebouw stond al 10 jaar leeg, maar was daarvoor een kinderdagopvang en een school. “Mijn kinderen gingen hier ruim dertig jaar geleden naar school, en later bracht ik mijn kleinkinderen hier naar de kinderdagopvang. Het was een leuk klein schooltje, maar het was de afgelopen jaren wel erg in verval geraakt”, vertelt een omstander.

Een buurtbewoner vertelt dat ze afgelopen nacht bijna niet heeft kunnen slapen, door de werkzaamheden van de brandweer maar ook vooral omdat haar kat vermist was. “Mijn kat zat vaak in dat oude gebouwtje met andere katten, ik was bang dat hij daar nog zat, dus daar was ik erg ongerust over. Maar gelukkig stond hij vanmorgen weer vrolijk voor het raam”.

Een andere buurtbewoner vertelt dat het leegstaande pand de laatste jaren een beruchte hangplek was van jeugd. Hiervoor had ze ook al vaak de politie, handhaving en de gemeente gebeld, maar de hangjongeren bleven terugkomen. “Ze zaten soms met een groepje op het dak, ik was als de dood dat er eentje door het dak zou vallen… Gelukkig is er gisteravond niemand gewond geraakt en is de ellende van de hangjeugd nu hopelijk ook voorbij. Het is vervelend dat dit nu heeft moeten gebeuren, maar ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt en meer door het dak kan zakken.”

De vraag voor veel omwonenden is nu wat er voor in de plaats gaat komen. Sommige buurtbewoners vrezen voor hoogbouw, anderen hopen op betaalbare woningen voor starters en jeugd.

Fotograaf: VLN Nieuws – Sam de Joode

Geef hier een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.