Uitgeest – Zeer grote brand schoolgebouw

Uitgeest, 23 sept 2024 – Aan de Benesserlaan in Uitgeest is zondagavond rond 20.00 een brand ontstaan. De brandweer schaalde snel op naar ‘zeer grote brand’. Uit beelden van omstanders blijkt dat de brand vrijwel direct uitslaand was.

Omdat bij de brand veel rook vrijkomt roept Veiligheidsregio Kennemerland mensen die in de buurt wonen om ramen en deuren gesloten te houden en hulpdiensten de ruimte te geven. De rook van de brand gaat richting buurgemeenten Limmen en Heiloo. Volgens een verslaggever ter plaatse is er bij de brand mogelijk ook asbest bij de brand betrokken. De woordvoerder van de veiligheidsregio kon hier momenteel nog niks over vertellen.

In het pand zou vroeger kinderdagverblijf de regenboog hebben gezeten.

Update: De zeer grote brand in Uitgeest, die zondagavond omstreeks 20.00 ontstond, is mogelijk aangestoken. De politie geeft via X aan opzoek te zijn naar twee jongens die in het zwart gekleed zijn weggerend. Mensen die iets hebben gezien of relevante camerabeelden hebben kunnen direct bellen naar 0900-8844.

De veiligheidsregio heeft inmiddels opgeschaald naar GRIP-1. Als GRIP-1 wordt afgekondigd, zijn er bij de bestrijding van een incident meerdere disciplines betrokken zijn en is er op de plaats van het incident structurele coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig is. In de directe nabijheid van het incident wordt dan een CoPI (Commando Plaats Incident) ingericht.

Vanwege de brand is een NL-Alert uitgestuurd. Mensen die last hebben van de rook wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten.

De veiligheidsregio laat via X weten dat de brandweer het schoolgebouw gecontroleerd laat uitbranden. De verwachting is dat hierbij de komende uren veel rook zal vrijkomen.

Volgens een verslaggever terplaatse worden er momenteel diverse woningen in de nabijheid van de brand ontruimd. Ook zijn er twee verkenningseenheden van de brandweer opgeroepen uit Heiloo en Beverwijk om metingen en verkenningen uit te voeren in het gebied waar de rook heen trekt.

Fotograaf: VLN Nieuws – Jerfi Pompier

Geef hier een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.